Instellingen en spelregels afhangen banen leden (update juli 2023)

23 april 2023

De intentie van het bestuur is om alle leden zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om van de tennis- en padelbanen gebruik te maken. Om iedereen een eerlijke kans te geven om de banen te reserveren, zijn er beperkingen ingesteld. Hieronder volgt een overzicht van de huidige instellingen (juli 2023):

-    Het aantal reserveringen is onbeperkt
-    Het maximum aantal actieve reserveringen is vijf per week

Tijdens piektijden zijn verdere beperkingen ingesteld:
o    Maximaal één reservering per dag
o    Maximaal drie reserveringen per week

De piektijden zijn:

o    Tennisbanen: 19.00 - 21.00 uur op weekdagen
o    Padelbaan 1, 2 en 3: 18.00 - 22.00 uur op weekdagen
o    Padelbaan 4:  van 9.00 - 22.00 uur op alle dagen (deze baan is overdag door twee personen te reserveren)

Dat betekent dat tijdens piektijden het niet mogelijk is om de baan achter elkaar te reserveren.

Wij vinden het belangrijk dat alle leden de gelegenheid krijgen om de banen te gebruiken. Tegelijkertijd bieden we graag de mogelijkheid om introducees, tegen betaling, uit te nodigen en enthousiast te maken voor tennis en padel.

Het verplicht afhangen is in onze optiek de meest doeltreffende manier om toezicht en sociale controle te houden. Meestal gaat dit goed, maar soms blijkt er nog onduidelijkheid rondom het afhangen van de banen. Daarom hierbij de spelregels:

  • het is verplicht om voor vrij spelen een baan (zowel tennis als padel) te reserveren. Voor toernooien, competitie, tossen en training worden de banen al voor je gereserveerd.
  • Zorg dat de eerste vier spelers onderdeel zijn van de reservering, dus ook een eventuele introducee. Speel je met meer dan 4 personen en is 1 speler een introducee? Dan hoeft de introducee niet te betalen.
  • Je mag onbeperkt introducees uitnodigen. Betalen voor introducees kan eenvoudig in de KNLTB Club App bij het maken van de reservering. Kosten per introducee zijn 5 euro per uur. 
  • Als de baan vooraf of na afloop niet geboekt is, is het mogelijk om langer door te spelen of eerder te beginnen en hoef je hier niet opnieuw voor af te hangen.
  • Zorg dat je na afloop de baan veegt en de baanverlichting uit doet als er niemand na jou gebruik maakt van de baan.

 

Uitzonderingen

Voor padelbaan 4 is het mogelijk om met twee personen te reserveren als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

- uitsluitend reserveringen op de dag van spelen
- maximaal twee seniorenleden

Dat betekent dus dat jongeren tot 18 jaar of ouders van jeugdleden niet als introducee toegevoegd hoeven te worden aan de reservering. Een niet-lid mag maximaal vijf keer gratis meedoen. 

Hieronder volgen een aantal voorbeelden ter verduidelijking:

Voorbeeld 1:
Eén jeugdlid reserveert een baan voor die middag met drie vriendjes die geen lid zijn. Hij dient een van de vriendjes als introducee op te voeren in de KNLTB club app en hiervoor betalen.  

Voorbeeld 2:
Een lid reserveert met zijn minderjarige kind en twee andere leden een baan voor de volgende ochtend. Omdat dit niet op de dag van spelen is, dient het kind als betaalde introducee toegevoegd te worden.  

Voorbeeld 3:
Drie leden willen een padelbaan reserveren tussen 18 en 22 uur. Zij mogen deze reservering pas maken op de dag van spelen. 

Houd er rekening mee dat het bestuur het recht behoudt om naar eigen inzicht en in het belang van de club de instellingen aan te passen. Suggesties of feedback zijn natuurlijk altijd welkom!

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 511 464 523 (kantine, overdag beperkt bereikbaar)

TPV De Leechkamp

Burgemeester B. Lohmanlaan 40F
9251LD Burgum

KVK-nummer

40001899