Geschiedenis

T.V. Burgum is in augustus 1975 opgericht. Nog voordat de eerste bal werd geslagen, kende de vereniging al meer dan 100 leden! Op 30 april 1977 was de officiele opening door wethouder Gosse Terpstra.

Opening wethouder Terpstra - 2 mei 1977

Op de ledenvergadering in 1978 is de naam van de vereniging gewijzigd in "De Leechkamp", daarbij verwijzend naar de naam van het terrein waar de velden liggen. Het had weinig gescheeld of de vereniging had Koningsland (of Keningslan) geheten. Men had het bestuur echter net op tijd attent gemaakt dat die naam hoort bij de voetbalvelden, en niet bij de tennisbanen. Binnen 3 jaar na oprichting was het ledental al gestegen naar 400 leden, en werden er drie extra banen aangelegd.

Sinds de opening van het tenniscomplex maakte de vereniging gebruik van het voormalige apotheekgebouw. Dit houten noodgebouw had na 17 jaar gebruik zijn langste tijd gehad. 

In 1996 werd het nieuwe complex opgeleverd. De Leechkamp beschikte daarmee over een van de mooiste tennisparken van de provincie. De jaren hierna was een gouden periode voor de vereniging, waarbij de tenniskantine bekend stond als de "best draaiende kroeg fan Burgum".

Helaas komt aan elke gouden tijd een einde en zo ook bij onze vereniging. Het ledental daalde sinds 2010 in lijn met de landelijke trend. 

De komst van de vier padelbanen in 2022 zorgen voor nieuw elan: het ledenaantal stijgt snel en de betrokkenheid van leden en sponsors neemt toe. 

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum is in 2015 onder aanvoering van Rob van Oijen een speciale editie van het clubblad "De Opslag" gemaakt. In dit prachtige bewaarnummer vind je meer informatie met veel anekdotes over de rijke geschiedenis van De Leechkamp.

Jubileumopslag2015Compleet-finalMQ.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 511 464 523 (kantine, overdag beperkt bereikbaar)

TPV De Leechkamp

Burgemeester B. Lohmanlaan 40F
9251LD Burgum

KVK-nummer

40001899