Aannamebeleid verenigingsvrijwilligers

                                                                           

TV De Leechkamp is een vereniging met veel vrijwilligers. De vrijwilligers vormen het hart van onze vereniging. Zonder hen kunnen wij niet bestaan en zouden onze leden en andere bespelers van onze banen niet wekelijks kunnen genieten van wedstrijden, trainingen en/of een bezoek aan de kantine.

Uitgangspunt is dat iedereen vrijwilliger kan worden. Om ervoor te kunnen zorgen dat we nu en in de toekomst blijven werken met vrijwilligers met integere bedoelingen, geldt er voor bepaalde vrijwilligersfuncties een korte procedure en neemt TV De Leechkamp het volgende beleid in acht bij het werven en inzetten van vrijwilligers:

  • iedere vrijwilliger dient de gedragscode tot zich te nemen en zich hier aan te conformeren;
  • voor iedere vrijwilliger die bestuursfunctie vervult, wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd; in specifieke gevallen (bijvoorbeeld vrijwilligers die veel met jeugdleden of met mensen met een verstandelijke beperking werken) kan het bestuur van vrijwilligers vragen om een VOG.
  • indien de vrijwilliger door het bestuur wordt gevraagd om een VOG aan te vragen en de vrijwilliger geen VOG kan overleggen, wordt hij of zij uitgesloten van vrijwilligerswerk.

Het is belangrijk dat onze leden, jeugdleden en overige betrokkenen, onbezorgd kunnen sporten in een veilig sportklimaat en bij de trainers, begeleiders en overige vrijwilligers in veilige handen zijn. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 511 464 523 (kantine, overdag beperkt bereikbaar)

TPV De Leechkamp

Burgemeester B. Lohmanlaan 40F
9251LD Burgum

KVK-nummer

40001899