Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi 2019

Onder fantastische weersomstandigheden is op zaterdag 14 september voor de tiende keer het jaarlijkse Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi gehouden, dit keer op het park van Galefjild in Hurdegaryp, de winnaar van 2018. Wederom deden alle vijf de verenigingen van de gemeente (De Leechkamp uit Burgum, ’t Akkerlân uit Garyp, De Trynwâlden uit Oentsjerk, De Marslach uit Eastermar en Galefjild uit Hurdegaryp) mee. De Marslach had daarbij wat hulp nodig van de andere verenigingen, omdat ze zelf te weinig heren konden mobiliseren. Om 10.00 uur werd het startsignaal gegeven voor de eerste van vijf speelronden van ieder drie kwartier. Hierbij streden koppels in de categorieën heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel éénmaal tegen dezelfde koppels van de andere verenigingen. Na drie ronden was er een lunchpauze, verzorgd door Galefjild, waarin alle deelnemers zich te goed konden doen aan soep, broodjes, salade en fruit. Gesterkt en gelaafd was een ieder daarna weer paraat voor de laatste twee speelronden. Om 16.00 uur waren alle dertig wedstrijden gespeeld en kon de eindsctand worden opgemaakt. Tijdens de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de wisselbeker werd De Leechkamp overtuigend tot kampioen uitgeroepen met elf gewonnen wedstrijden en maar liefst meer dan het dubbele van het aantal wedstijdpunten ten opzichte van de nummer twee. Dat werd `t Akkerlân en met als derde Galefjild. Hierdoor verhuist de grote wisselbeker vanuit Hurdegaryp naar Burgum en zal het Tytsjerkstaradiel Tennis Toernooi 2020 volgend jaar weer in Burgum plaatsvinden. 

Het team van De Leechkamp dat het toernooi won.

Jelmer Hiemstra

Custom title: admin