Derde plaats voor De Leechkamp op sterk bezet Tytsjerksteradiel toernooi

Zaterdag 22 september werd wederom de jaarlijkse editie van het prestigieuze Tystsjerksteradiel toernooi gespeeld. TV de Leechkamp wachtte de zware taak om de titel te verdedigen. Vooraf een schier onmogelijke opgave, wetende dat de initiator namens onze vereniging, Rob van Oijen, niet mee deed als gevolg van ontbrekend wedstrijdritme en ook gegeven het feit dat het minimale aantal dames-aanmeldingen pas op het laatste moment gehaald werd. Uiteindelijk moesten de volgende mensen het gaan doen voor onze club: Willy Gieteling, Ineke Pruis, Froukje Heijkant, Anne Zijlstra, Klaas Boelstra, Wiebe Hoekstra en Marcel Bouma.

Alle 5 verenigingen uit de gemeente waren weer vertegenwoordigd; naast De Leechkamp waren dat Galefjild, Trynwâlden, Marslach en It Akkerlân. Hoewel de wedstrijden in Hurdegaryp werden gespeeld, was de puike organisatie in handen van It Akkerlân.

Er werd gestreden in de 3 dubbel categorieën, waarbij eenmaal werd gespeeld tegen koppels van elk van de andere verenigingen, in wedstrijden die op tijd (45 min.) werden gespeeld. En hoewel er wedstrijden bij waren met grote verschillen in uitslag (zo verloor het koppel Hoekstra/Bouma met 8-3 van Galefjild, maar bleven ze Marslach met 12-3 de baas), waren de koppels over het algemeen aan elkaar gewaagd, met spannende partijen tot gevolg.

Vanaf 10 uur ging het los en werd het programma afgewerkt in 4 rondes. Tussen de middag kon men wat op krachten komen bij een uitgebreide lunch met diverse soorten soep, salades, brood en fruit. Na de lunch gaf ook de Burgumer supportersschare acte de présence (dank Jos, Bertus en Rob!).

En ondanks dat er in de ochtend voor een buitje 10 minuten geschuild moest worden, was het mooi tennisweer waarbij zelfs het zonnetje zich in de middag regelmatig liet zien. Nadat alle 30 wedstrijden waren gespeeld en de gravel-dampen waren opgetrokken, bleek de thuisclub met 1 punt voorsprong op Trynwâlden de beste van de dag. Zij mogen de wisselbokaal weer een jaartje in hun clubhuis tonen. De Leechkamp moest zich tevredenstellen met een gedeelde 3e plaats met It Akkerlân, vóór hekkensluiter Marslach.

Al met al kunnen we toch terugkijken op een geslaagd en gezellig toernooi; een mooie traditie. Volgend jaar gaan we weer met frisse moed proberen de bokaal naar Burgum te halen.

 

 

Geef een reactie