Terugblik Friesland Cup zondag 9 september 2018

Zondag 9 september 2018: Friesland Cup TV de Leechkamp VS T.S.O Surhuisterveen

Na een welverdiende zomervakantie voor alle Friesland Cup spelers van TV de Leechkamp was het tijd voor de halve finale in de B-poule. Ondanks een krappe overwinning in de kwartfinale op LTC Ijlst reisde het team met veel zelfvertrouwen af naar Surhuisterveen.

Namens TV de Leechkamp speelden Dennis, Pieteke, Baukje, Simon, Jacob, Floris, Jaap, Chantal en Jenny mee.

Na de genuttigde koffie en thee konden wij beginnen aan de eerste 4 enkelspel partijen. De beide heren enkels op de voorste banen werden vrij eenvoudig gewonnen door Dennis (6-1 6-2) tegen Ties Pander en Floris (6-1 6-2) tegen Sjoerd Jager. Een uitstekende start voor TV de Leechkamp!

Tegelijkertijd begonnen Chantal en Jenny aan de damesenkel partijen, beide dames bleken nogal last te hebben van het ‘’Ik ben net terug van vakantie dus ik raak geen bal virus’’. Chantal begon voorspoedig aan de wedstrijd met een 3-0 voorsprong in de eerste set, helaas kantelde de wedstrijd en werd er verloren met 4-6 2-6. Jenny deed het helaas niet veel beter en ging onderuit met 0-6 1-6. Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel, zo was er nog genoeg tijd voor de lunch!

Beide herendubbels werden vervolgens door TV de Leechkamp gewonnen. De combinaties Simon/ Jacob en Jaap/Floris wonnen beide in twee sets (6-3 6-2) , (7-5 6-4). Zeker voor Jaap na een zwaar voetbaltoernooi op zaterdag een uitstekende prestatie. Dit resulteerde in een 4-2 voorsprong voor TV de Leechkamp. Wat we uiteraard nog moeten benoemen is dat Jacob zijn wedstrijd eindige met een ace!

Beide damesdubbels liepen echter minder voorspoedig Baukje en Pieteke verloren de damesdubbel met 6-0 6-0 tegen ijzersterke tegenstanders. De dames gaven wel aan ‘’lekker gespeeld’’ te hebben en daar gaat het natuurlijk om. De combinatie Jenny/Chantal begonnen voortvarend aan de dubbel met een 3-0 voorsprong, helaas kantelde de wedstrijd om en werd er verloren met 5-7 3-6. Commentaar na de wedstrijd: ‘’Dit was echt slecht, maar wat doe je eraan’’ aldus een balende Chantal en Jenny.

Bij een 4-4 tussenstand moesten de mixed dubbels uitsluitsel gaan brengen over de eindstand van vandaag. De eerste mixed dubbel werd ijzersterk gewonnen door Simon en Baukje met 6-4 5-7 en 6-3, een erg goede prestatie! Met een 5-4 voorsprong werd begonnen aan de laatste partij van de dag die namens de Leechkamp gespeeld werd door Dennis en Pieteke. Op papier werd veel verwacht van deze flitsende combinatie. De eerste set werd gewonnen met 6-4, maar na een ongelukkige tweede set (verlies met 5-7) moest er een derde set gespeeld worden (tot ongenoegen van Dennis). Gelukkig werd na een peptalk van Chantal de derde set gewonnen met 6-2 en ging TV de Leechkamp met een 6-4 overwinning aan de haal.

Tijdens de nabespreking werd ondanks de overwinning trainer Devlon voorzien van commentaar. Vanwege zijn zomervakantie, was er afgelopen dinsdag niet getraind wat resulteerde in wisselend spel bij de spelers. De trainer zal voortaan zijn vakanties aanpassen op het drukke wedstrijdschema van het team.

Zondag 30 september staat de finale in de B poule gepland tegen Tennisvereniging Gaasterland. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geef een reactie