Terugblik Friesland Cup

Zondag speelde TV De Leechkamp thuis tegen IJlst de tweede ronde van de Friesland Cup. Dit jaar kwam het vlaggenschip van de vereniging voor het eerst sinds geruime tijd weer uit in de B-poule en dus waren de verwachtingen hooggespannen.

De Leechkamp ging voortvarend van start en na de enkelspelen stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Vervolgens de dubbels en al snel waren ook de eerste 2 dubbelspelen gewonnen. Doordat er in alle winstpartijen geen setverlies was geweest en de verloren wedstrijd wel een driesetter was, was de Leechkamp al zeker van de overwinning. Die gedachte zorgde bij onze spelers echter niet voor vleugels en IJlst kwam verrassend sterk terug. Alle overige wedstrijden werden door IJlst gewonnen, waardoor er uiteindelijk een 5-5 eindstand tot stand kwam. Ondanks het gelijkspel gaat de Leechkamp dus door naar de volgende ronde, waar het zal aantreden tegen TSO uit Surhuisterveen. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 9 september. Er wordt nog geloot welk team thuis mag spelen.

Geef een reactie